Quantcast
Channel: Danadol - Dana Pascu » bucuresti
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9

5 lecţii de la biciclişti, pentru publicitari şi nu numai

0
0

Aşa şi noi? ;)

De când am început să fiu mai atentă la bicicliştii din Bucureşti am ajuns să îi admir foarte mult. Mă gândesc la campanii cu/despre ei şi bineînţeles, m-a reapucat şi pe mine pofta de pedalat. Totuşi, mă întreb în continuare de ce îmi plac aşa de mult. E adevărat că sunt oameni care fac mişcare, arată în general mai bine decât şoferii şi par mai fericiţi decât ceilalţi oameni de pe stradă. Au propriile lor adunări, o mulţime de subiecte de conversaţie şi o cauză care îi animă pe toate mediile de comunicare posibile. Başca, fac oraşul să arate mai frumos, mai aproape de ceea ce ştim că ar trebui să fie o capitală europeană. Îmi permit să spun asta pentru că în cercul meu de prieteni nu există niciun biciclist agresiv, răutăcios sau care să nu inspire încredere. Ştiu că există şi idioţi, dar incidenţa lor e probabil aceeaşi ca în orice alt grup generic pe care l-aş comenta. Bicicliştii pe care îi susţin eu sunt nişte oameni de la care cred că avem toţi câte ceva de învăţat şi-am să detaliez imediat ce anume:

1. Să fim mai conştienţi de tot ceea ce ne înconjoară

E clar că e periculos să mergi cu bicicleta prin Bucureşti, fără piste dedicate, fără o legislaţie clară şi mai ales pe lângă şoferi frustraţi şi grăbiţi. Bicicliştii sunt obligaţi de context să fie super atenţi şi să anticipeze orice le apare în cale, să se adapteze rapid oricărei situaţii haotice (fie ea cu pietoni, taxiuri, autobuze sau camionete). Seamănă puţin cu briefurile încurcate, mulţimea de feedback-uri şi benzile înguste pe care circulăm şi la birou, nu?

2. Să rămânem calmi cât mai des posibil

Sună ca o platitudine în care nu mai crede nimeni? E cineva care merge la muncă de drag? Deşi şi pedalatul ar trebui să fie o activitate plăcută, prin Bucureşti devine foarte des mega-stresant. Dacă nu respiri şi nu încerci să-ţi controlezi tensiunea, faci greşeli care te pot costa scump. Poate dacă am şti să identificăm mai bine ce e cu adevărat important, ne-am controla mai des emoţiile.

3. Să luăm decizii bune într-un timp mai scurt

Chiar dacă şi pentru biciclişti timpul de reacţie se îmbunătăţeşte direct proporţional cu experienţa, concentrarea (mai ales atunci când există zeci de factori decizionali) rămâne esenţială. Orice decizie de luat şi orice soluţie propusă ar trebui să cuprindă un zoom out în care evaluezi situaţia şi apoi o comutare rapidă pe ceea ce poate fi influenţat.

4. Să terminăm lucrurile de care ne apucăm

Nicăieri nu e ok să laşi o treabă neterminată pentru că nu mai ai chef sau pentru că s-a făcut ora 6. Cu prima ocazie, imaginează-ţi că ai pornit pe bicicletă într-o direcţie, că nu poţi să te răzgândeşti şi să zici că te dai jos şi nici să aştepţi să pedaleze altul pentru tine :)

5. Să fim mai flexibili

Chiar dacă pedalatul nu e corespunde cu starea naturală a omului, chiar dacă implică transpiraţie, haine de schimb, stricat freza, trebuie să te adaptezi (şi deseori să inovezi) în favoarea obiectivului principal. Fără scuze, fără lene, fără orgolii tâmpite. Până la urmă, dacă reuşeşti să fii flexibil într-o lume a claxoanelor, a taxiurilor şi a cărucioarelor cu bebeluşi, alte situaţii o să ţi se pară floare la ureche ;)

Sursă foto


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9

Latest Images

Trending Articles





Latest Images